Dan Munteanu

CMP Lawyers > Echipa > Dan Munteanu

DAN

MUNTEANU

Dan-Munteanu-profile

După o practică consistentă în timpul facultății, timp în care a oscilat între instituții publice, societăți de avocatură din magic circle, dar și societăți locale de avocatură, Dan s-a orientat după o îndelungă chibzuință către mediul privat, unde consideră că ar putea performa cel mai bine. Prin urmare, după terminarea facultății s-a alăturat departamentului de Real Estate al unei societăți de avocatură internaționale, pe care însă l-a abandonat în favoarea avocaturii de tip boutique, mai puțin liniare și rigide. S-a întâlnit astfel cu echipa CMP, unde profesează cu plăcere în prezent.

REALIZĂRI

Deși nu îi place să se laude (prea mult), Dan a fost implicat în proiecte de Real Estate și a acordat asistență atât clienților instituționali, cât și celor individuali, în operațiuni cum ar fi: achiziții de terenuri în vederea dezvoltării de proiecte imobiliare, achiziția de proiecte, contracte de antrepriză, închirierea de centre comerciale, achiziția și comasarea unor terenuri agricole de mari dimensiuni ori tranzacții în domeniul hotelier. De asemenea, a acordat asistență unor clienți din domeniul bancar și din domeniul colectării de creanțe în privința vânzării / achiziției de portofolii de tip NPL. În practica de Data Protection, Dan a realizat audituri juridice și programe de conformare, a revizuit contracte din perspectiva protecției datelor cu caracter personal și a realizat proceduri utilizate de clienți în activitatea de zi cu zi. Dan se află în permanentă legătură

cu responsabilii cu protecția datelor din companii de top și oferă asistență în ceea ce privește problemele sensibile generate de acest domeniu.

El reprezintă de asemenea clienți de tip corporativ în diverse aspecte generate de activitatea comercială, începând cu faza de negociere a contractelor sau a situațiilor critice și mergând până la aspectele litigioase.

O pasiune mai recentă a sa derivă din înțelegerea redusă pe care autoritățile române o au asupra normelor de drept fiscal. În acest sens, Dan se poziționează confortabil de partea clienților care au diferende de natură fiscală cu autoritățile.

SĂ LUCREZI CU NOI ESTE UȘOR