Adrian Manolache

CMP Lawyers > Echipa > Adrian Manolache

ADRIAN

MANOLACHE

Adrian-Manolache-profile

Adrian este membru al Baroului București din anul 2000. Pe lângă licența în drept, Adrian a obținut diplomă de absolvire a cursurilor post-universitare la King’s College London în domeniul Fundamentele Economice ale Dreptului Concurenței. Adrian a îndeplinit funcții de conducere în organizații de business de anvergură din România, respectiv Secretar General al Asociației Marilor Rețele Comerciale din Romania (AMRCR), cea mai reprezentativă organizație a sectorului comerț din România, și Președinte al Confederației Patronale Concordia, organizația patronală care reunește cele mai puternice federații sectoriale din economia națională.

Deși prima limbă străină învățată în școală a fost rusa și a doua franceza, el a ajuns să uite complet rusa (din păcate), având o foarte bună înțelegere a limbii franceze și fiind autodidact în limba engleză, pe care o vorbește fluent.

Pentru Adrian, relația de succes client-avocat este bazată pe încredere, la fel ca orice alt parteneriat din viața cuiva, iar în această privință compromisurile nu își găsesc loc.

REALIZĂRI

 • Asistarea cu succes a unei companii din industria farmaceutică în cadrul unor litigii privind protecția tranzitorie a brevetelor de invenție, precum și protecția mărcilor.
 • Asistarea cu succes a unor companii multinaționale de retail în procesul de evaluarea a conformității cu normele de concurență a unui acord de cooperare pe orizontală (negociere în comun) pe piața românească.
 • Asistarea cu succes a unor companii locale din industria producției și distribuției de materiale de construcții în procesul de evaluare a conformității cu normele de concurență a unui acord de cooperare pe orizontală (achiziție în comun) pe piața românească.
 • Asistarea cu succes a unei companii locale din industria IT într-un litigiu complex în sfera concurenței neloiale.
 • Asistarea cu succes a unor companii membre ale unui important grup austriac care activează în domeniul serviciilor suport pentru industria de petrol & gaze, în cadrul mai multor proceduri de notificare în fața Consiliului Concurenței a unor concentrări economice prin preluare de active.
 • Coordonarea procesului de întocmire a documentației juridice de expropriere a terenurilor aflate pe tronsonul Cernavodă – Constanța a Autostrăzii A2.
 • Experiență relevantă în multiple și diverse proiecte de asistență a companiilor locale și multinaționale, vizând:
  • contracte vânzare-cumpărare și furnizare, contracte de închiriere, contracte de antrepriză, contracte de asociere în participațiune, contracte de agent, contracte de arendă, contracte de mandat, contracte de credit (inclusiv garanțiile aferente), contracte de cesiune credite neperformante etc.
  • consultanță juridică în materie de acorduri verticale (contracte de distribuție, distribuție exclusiva si selectiva), alte restricții verticale (clauze MFN, neconcurență, privind prețuri de revânzare, restricții teritoriale, etc), abuz ce poziție dominantă.
  • gestiunea colectivă a drepturilor de autor.
  • negocierea, încheierea și încetarea contractelor individuale și colective de muncă, regulamente și proceduri interne de lucru, stabilirea criteriilor de performanță.
  • protecția datelor cu caracter personal în contextul GDPR.
  • pregătirea și negocierea ofertelor pentru participarea la proceduri de atribuire a contractelor de achiziție publică.

SĂ LUCREZI CU NOI ESTE UȘOR