Update 24 septembrie – Documente care trebuie depuse de către angajatori pentru acordarea sumelor necesare plăţii indemnizațiilor de șomaj tehnic

CMP Lawyers > Articole > Noutăți legislative > Update 24 septembrie – Documente care trebuie depuse de către angajatori pentru acordarea sumelor necesare plăţii indemnizațiilor de șomaj tehnic

Update 24 septembrie – Documente care trebuie depuse de către angajatori pentru acordarea sumelor necesare plăţii indemnizațiilor de șomaj tehnic

În data de 24 septembrie 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 873 Ordinul 1432/2020 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului muncii şi protecţiei sociale nr. 741/2020 pentru aprobarea modelului documentelor prevăzute la art. XII alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020.

Prin acest ordin au fost aprobate modelele cererilor, al declaraţiei pe propria răspundere şi al listei persoanelor care urmează să beneficieze de plata indemnizaţiei, prevăzute la art. XII alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020.

Astfel, documentele care trebuie depuse de către angajatori pentru acordarea sumelor necesare plăţii indemnizațiilor de șomaj tehnic se disting în funcție de următoarele situații:

  1. În cazul angajatorilor care, drept urmare a efectelor epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2, pe perioada stării de alertă menţin întreruptă activitatea desfășurată, activitate care se înscrie în domeniul/domeniile cu restricţii de activitate, conform Hotărârii Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi Hotărârii Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, trebuie depuse documentele din anexa nr. 1, 11 și 12 la Ordinul 741/2020 – pe care le găsiți aici.

 

  1. În cazul angajatorilor care au activitatea suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţeană/ a Municipiului Bucureşti, trebuie depuse documentele din anexa nr. 2, 21 și 22 la Ordinul 741/2020 – pe care le găsiți aici.